Miért válasszunk házi szappant?

Sokan felteszik nekem a kérdést, hogy miért jobb a házi szappan, mint a boltban megvásárolható egyéb tisztálkodási szerek. Melyik a jobb választás, házi szappan vagy bolti szappan?

Nézzük 🙂

A bőrünk a legnagyobb méretű szervünk. Legfontosabb feladata, hogy véd minket a külső behatásoktól. A felszíni fájdalomérzés, a tapintás, a hő érzés érzékszerve. Alapvető szerepet játszik a szervezet hőszabályozásában. Ezért nem mindegy mivel ápoljuk, miket kenünk rá.

A házi szappanok kizárólag természetes anyagokat tartalmaznak. Túlzsírozással készülnek, ezáltal nem szárítják a bőrt. Fürdés után nincs szárazság, viszketés, húzódó bőr érzése. Nem véletlenül jelentek meg a tusfürdőkkel párhuzamosan a testápolók is. A bennük lévő mesterséges szín, illat, és habzás fokozók kiszárítják a bőrt, és az arra érzékenyeknél különböző bőrbetegségek (pl. pikkelysömör, ekcéma) is kialakulhatnak.

Pár hete esküvőre voltunk hivatalosak, és a szálláson ki voltak téve mindenféle mini tusfürdők. Több éves házi szappan használat után kipróbáltam az egyiket. Újra tusoltam. A saját kis házi szappanommal.

habos csalános szappan
Csalán szappan használatban

Olyan érzése volt a bőrömnek a tusfürdő után, mintha egy vékony sikamlós “műanyag” réteg maradt volna rajtam, amit nem bírtam lemosni, letörölni.

Talán annyiban kell kompromisszumot kötnünk, ha házi szappan használatát választjuk, hogy a házi szappanoknak nincs intenzív illatuk. De talán ez nem is baj. Amikor a kisfiam született, olvastam, hogy a babák különösen érzékenyek a szagokra. Akkor kicsit a szekrény mélyére rejtettem a parfümjeimet. Ez idő alatt, az én orrom is elszokott a mesterséges illatoktól. Volt olyan parfüm amit, amikor újra elővettem, kimondottan büdösnek éreztem.

A házi szappanok mindemellett kis műhelyekben készülnek (nem ipari körülmények között).

Egyediek, minden szappan más, nem lehet két egyforma mintázatút találni.

csokis szappan szelet
Nincs két egyforma minta (Csokis szappan)

Ezek a szappanok szívvel lélekkel készülnek. Ahogy mondani szokták, hogy a Nagymama főztje a legfinomabb, mert a szeretetét is belefőzi, úgy ezekbe a házi kézműves szappanokba mi is „belefőzzük” a szeretetünket is. 🙂

levendulás szív szappan
Szívvel-lélekkel készülnek a házi szappanok (Levendulás szappan)

Szerintem nem is kérdés ezek után, hogy házi szappan vagy bolti szappan e a jobb választás <3