Szappantorta

Joghurtos milkacsokis szappan

Joghurtos milkacsokis szappan… Hmmm… Halmozzuk az élvezeteket 😀

Gondoltam készítek egy szappantortát. Pont kaptam ajándékba egy joghurtos milkacsokit, nesze neked diéta. Hát legyen, egy részét áldozzuk be a szappankészítés oltárán.

Ha már így alakult, hasonlítson is egy igazi csokis joghurtos tortára, és legyen a „piskótája” (alsó réteg) kakaós. Úgy jobban mutat, ezért a massza egy kis részéhez kevertem cukrozatlan holland kakaóport. Szép barna is lett. Hogy legyen benne egy kis csavar, meghintettem ennek az alsó barna rétegnek a felszínét is vele. (Nem szabad vastagon szórni a kakaóport, mert különben szétesik a szappan!)

Utána megfeleztem a maradék masszát, az egyik felébe fehéragyagot, a másik felébe plusz milkacsokit és egy kis kakaóport kevertem. Ez nem lett annyira barna mint az alja. Rétegeztem, és a tetejét az előzőleg elkészített nutellás szappan bonbonokkal díszítettem. Az illata is isteni lett, amiben közre játszik a sok kakaóvaj ami benne van. Nyamm 🙂

A felszíne azért lett fehér, mert a tetején a lúg reakcióba lépett a levegővel. Ezt a fehér jelenséget szappanpornak hívják. Nem befolyásolja a szappan minőségét. Egyedül esztétikai probléma lehet annak, akinek nem tetszik. 1-2 használat után eltűnik a szappan felszínéről. (csak a felszínen van) Vannak trükkök, amivel el lehet távolítani. Olvastam, hogy forró víz alá kell tartani, és utána hagyni megszáradni. Gőzölős vasalóval lehet rá gőzölni. Bevallom, mivel engem nem zavar a szappanpor, ezért még nem próbáltam eltávolítani. Így nem tudom ezek a trükkök mennyire működnek a gyakorlatban.

A joghurtos milkacsokis szappan hideg eljárással készült, erről IDE KATTINTVA olvashatsz részletesebben!

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük