sörös szappan virág
Sörös, boros szappan

Sör és sertészsír egy szappanban? – Citromos sörös szappan

Nem tudom más is észrevette e, de árnyékban is 40 fokok vannak mostanában. Ilyenkor a kávémat felváltja a jegeskávé. De eljött az a pont, amikor már a jegeskávé is melegít. Ilyenkor esik jól egy hűsítő 0%-os citromos sör. Amióta Anya vagyok, valamiért még a pár %-os söröket se szeretem meginni. Sosem lehet tudni, mikor történik valami, bármi, ami miatt autóba kell ülnünk. Úgyhogy marad az alkoholmentes. Gondoltam kipróbálom milyen lehet szappanban. Alkoholmentes sörből még nem készült nálam sörös szappan. Eddig.

Szappanrecept számlálóval átszámoltam a receptet. Ezt ilyen esetekben is megteszem, amikor az alap receptem arányain nem változtatok semmit, csak a mennyiségén. Sosem lehet tudni, mikor számolok el véletlenül valamit. Így ha elszámolom, akkor az a szappanrecept számlálónál való ellenőrzés során azonnal kiderül. Kijavítom, és nem lesz a gondosan kitalált, előkészített, megalkotott szappanomból mosószappan.

A citromos sörből kikavargattam a buborékokat. Gondoltam legyen egy férfiasabb szappanom is, már amennyire férfias lehet egy 0%-os, alkoholmentes citromos sör. Szappan szempontjából mondjuk teljesen mindegy, hogy alkoholos vagy alkoholmentes-e a sör. Ugyanis az alkoholt minden esetben ki kell forralni, nem maradhat benne, mert mindamellett, hogy szárítja a bőrt, túlmelegítheti a szappant. Így az alkoholmentes sörrel ezt a lépést (forralást és utána a hűtést) ki lehetett hagyni.

Szóval, mivel a férfiak általában szeretik a sört és a szalonnát, e gondolatmeneten elindulva eljutottam a sertészsírig. Ritkán kerül a szappanjaimba állati eredetű zsiradék. Sokan nem tudják, hogy a sertészsír szerkezetileg nagyon közel áll az emberi bőr szerkezetéhez. Tonizálja a bőrt, és még az ekcéma tüneteit is csökkenti.

A szappan egy részét zöldagyaggal színeztem, ha már citromos sörrel készült, hangulatilag nekem a zöld szín passzolt hozzá. A zöldagyag ráadásul gyulladáscsökkentő, segít eltávolítani az elhalt hámsejteket.

A sörös szappan hideg eljárással készült, erről itt olvashatsz bővebben.

citromos sörszappan sörrel
Citromos sörös szappanok

Sör hatása a bőrre:

  • ápolja, nyugtatja a bőrt,
  • simává és feszessé teszi,
  • antioxidáns hatású.

Érzékeny, ekcémás bőrre ajánlom!

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük