Kávés szappanok,  Mézes szappanok

Mézes kávés szappan (Melange szappan)

Mézes-kávés szappan

A kávés szappan az a szappan, amiből sosem lehet eleget csinálni. A forma, a szín, az „íz”, dörzsis vagy nem dörzsis… Főleg olyan valakinek akinek az ereiben is kávé folyik… 😀 Bár ezzel biztos vagyunk még így egy páran.

Hála a mai kávézóknak a latték ízesítésére rengeteg lehetőségünk van. Vaniliás, csokis-málnás, fahéjas-szegfűszeges-szerecsendiós-mindenféle fűszeres, narancsos, gyömbéres, tökös… Ezt kihasználom a szappankészítés során. Én is előszeretettel készítek különleges „ízű” kávés szappanokat.

Most egy „mézes lattét” csináltam.

Az alapreceptemet használtam. Annyit módosítottam rajta, hogy a folyadék nem desztillált víz, hanem egy jó erős lefőzött kávé volt. Az egyik kedvenc illatom, a kávéval való lúgoldás utáni illat. Tudom, kicsit beteges 😀

A szappant hideg eljárással készítettem. Kimértem a folyadékot, ezesetben a kávét, a lúgot. Összeöntöttem, hűtöttem. Kimértem az olajokat, összemelegítettem. Amikor azonos hőfokon voltak az olajok a lúgoldattal, akkor a lúgot hozzáöntöttem az olajokhoz. Botmixerrel jól elkevertem. Pudingosodás után mehetett is a formákba.

A hideg eljárásról ITT olvashatsz bővebben!

A szappan barna színét egy kis holland kakaóporral erősítettem meg. A tetejét lefőtt kávézaccal hintettem, és kapott a közepére egy szem kávészemet.

mézes kávés szappan kávészemmel
Mézes-kávés szappan formába öntve

Formába öntés után betakargattam, és mehetett is 48 órára pihenni, hogy kellően megszilárduljon ahhoz, hogy szépen kijöjjön a formából. Ezután jól szellőző kis dobozban pihennek, 4-6 hétig. Ennyi idő kell neki, hogy rendesen kiszáradjon és beálljon a megfelelő pH-ja.

Kávé hatása a bőrre:

  • serkenti a mikrokeringést
  • támogatja a bőr méreganyag kiválasztás folyamatait
  • a bőr hidratált és rugalmas lesz tőle
  • megköti a kellemetlen szagokat, izzadság ellen is használható
  • kávézacc: eltávolítja a bőr elhalt hámrétegét, ezáltal felgyorsítja a bőr természetes sejtmegújulásának folyamatát

Méz hatása a bőrre:

  • gyulladás csökkentő
  • antibakteriális
  • hidratálja a bőrt

Minden bőrtípusra ajánlott!

mézes kávés szappan
Melange szappan

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük