levendulás szappantorta szelet
Levendulás szappanok,  Szappantorta

Levendulás tortaszelet

A levendulás tortaszelet, ami nálam készül, természetesen nem ehető! De cserébe: szép, habzó, illatos, színes, vidám, pálmaolaj mentes, vegán, táplálja a bőrt

Úgy kezdődött, hogy rendeltem egy tortaformát. Eredetileg tényleg torta készítés miatt, de aztán ahogy nézegettem rájöttem, hogy milyen szuper szappanokat lehetne benne készíteni. Kézre esik, nem éles a széle (lekerekített), jó a mérete is, nem túl kicsi, nem túl nagy. Hát gyorsan meggyőztem magam. Van elég tortaformám, ha tortát szeretnék sütni. Szappanhoz meg persze sosincs elég.

Egy levendulás szappanban gondolkodtam, mivel a Mézes-levendulás szappantorta már elfogyott. Egy féle levendulás szappantortának legalább kell lennie itthon.

Az alapreceptemet gyorsan átszámoltam az új forma mennyiségére. Szappanrecept számlálóval mindig ellenőrzöm a receptet, ha véletlenül valamit elszámolnék, akkor itt azonnal kiderül. Került a szappanba sok-sok finom sheavaj és mandulaolaj is.

A levendulás tortaszelet szappan hideg eljárással készült, erről IDE KATTINTVA olvashatsz bővebben!

Kimértem a folyadékot és a lúgot, összeöntöttem, hűtöttem. Kimértem az olajokat, összemelegítettem vízgőz fölött. Amikor azonos hőmérsékleten voltak, összeöntöttem az olajokat a lúgoldattal. Botmixerrel pudingosodásig kavartam. Ekkor került bele rózsaszínagyag, amit levendulaolajban oldottam fel. A rózsaszínagyagot érzékeny, vízhiányos bőrre különösen ajánlják.

Formába öntöttem, és a tetejét levendulaolajban oldott kék mica porral és levendulaolajban oldott rózsaszínagyaggal díszítettem. Így az illatát sokkal jobban megőrizte a szappan.

Betakargattam, meg ne fázzon a szappan (ha megfázik egy szappan, darabos, morzsalékos lesz, nem lehet szépen szeletelni, törik). Mehetett is 48 órára pihenni. A 48 óra letelte után kivettem a formából. Jól szellőző dobozban elraktam további 6 hétre, hogy beálljon a megfelelő pH-ja, és teljesen kiszáradjanak.

Levendula hatása a bőrre:

  • gyulladás csökkentő,
  • nyugtató,
  • támogatja a sérült bőr regenerálódását,
  • szabályozza a faggyútermelést.

Zsíros, kombinált bőrtípusra ajánlom!

illatos levendulás tortaszelet
Levendulás tortaszelet

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük